Controle gegevens auto van de zaak 2023

De auto van de zaak geniet altijd de bijzondere aandacht van de Belastingdienst.  Bij constatering van onjuistheden worden ook aanzienlijke boetes opgelegd.

 

Om deze reden adviseren wij je om de gegevens van de auto van de zaak uit de salarisadministratie te controleren op juistheid. Mochten er onverhoopt gegevens over de auto’s in jouw bedrijf nog niet aan ons zijn doorgegeven, verzoeken wij dit zo spoedig mogelijk te doen.

 

60-maanden regel loopt af voor auto’s uit 2018!

 

Heb je een auto van de zaak of heb je een medewerker die daar gebruik van maakt en wordt de auto meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt? Dan moet je als werkgever hiervoor een fiscale bijtelling hanteren. Dit bedrag wordt bepaald door een percentage van de cataloguswaarde.

Voor auto’s uit 2018 loopt de 60 maanden regeling dit jaar af. Dit houdt in dat de tijdelijke verlaging van de bijtelling komt te vervallen en vanaf dat moment 22% van de cataloguswaarde bijgeteld moet worden.

 

Bijtellingspercentages 2024 blijven gelijk

Voor brandstofauto’s en (plug-in) hybride auto’s betekent dit een fiscale bijtelling van 22%. De bijtelling voor een elektrische auto is het 16% tot € 30.000 van de aanschafprijs van de auto.

 

Bron: Rijksoverheid