Controle gegevens auto van de zaak 2017

CONTROLE GEGEVENS AUTO VAN DE ZAAK 2017

 

De auto van de zaak geniet altijd de bijzondere aandacht van de Belastingdienst. Door onder andere controles van het privégebruik aan de grens, pretparken en bouwmarkten is de Belastingdienst bezig haar database te vullen om deze vervolgens te kunnen vergelijken met uw salarisadministratie. Bij constatering van onjuistheden worden ook aanzienlijke boetes opgelegd.

Om deze reden adviseren wij u om de gegevens van de auto van de zaak uit uw salarisadministratie te controleren op juistheid. Mochten er onverhoopt gegeven over de auto’s in uw bedrijf nog niet aan ons zijn doorgegeven, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te doen.

60-maanden regel loopt af voor auto’s uit 2012!

Heeft u een auto van de zaak of heeft u een medewerker die daar gebruik van maakt en wordt de auto meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt? Dan moet u als werkgever hiervoor een fiscale bijtelling hanteren. Dit bedrag wordt bepaald door een percentage van de cataloguswaarde. Het bijtellingspercentage staat vast voor 60 maanden en geldt ook als de auto een nieuwe eigenaar krijgt omdat het gekoppeld is aan het kenteken.

In 2012 is afgesproken dat voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling vanaf 1 juli 2012 verlaagde bijtellingspercentage voor 60 maanden mag worden toegepast. De periode wordt gerekend vanaf de datum eerste tenaamstelling. Voor auto’s uit 2012 loopt de 60 maanden regeling dit jaar af. Dit houdt in dat de tijdelijke verlaging van de bijtelling komt te vervallen en vanaf dat moment 25% van de cataloguswaarde bijgeteld moet worden.