Maak voor 2022 nog gebruik van de vrije ruimte in de WKR!

Richting het einde van het jaar is het nuttig om te controleren of er nog vrije ruimte in de WKR over is en of u deze al zo optimaal mogelijk heeft benut. In 2022 is de vrije ruimte 1,7% over uw fiscale loon (tot en met een fiscaal loon van € 400.000).  U kunt gebruik maken van de eventuele beschikbare vrije ruimte bijvoorbeeld in de vorm van een bonus, kerstpakket of andere vormen van beloningen, alles uiteraard binnen de kaders van het gebruikelijkheidscriterium. In Nmbrs kunt u een overzicht van de resterende vrije ruimte vinden onder salarisdocumenten -> werkkostenregeling. Kosten vanuit de financiële administratie worden echter niet weergegeven in dit overzicht.

Mocht u nog vrije ruimte over hebben voor 2022, let dan wel op. Het is namelijk niet mogelijk om deze resterende ruimte mee te nemen naar 2023.

Wanneer u gebruik wilt maken van de vrije ruimte kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon, wij helpen u graag verder om dit correct in uw salarisadministratie te verwerken.